Dekoracija kuće sa cvećem

Dekoracija kuće sa cvećemPostavljanje ukrasa u Vaš dom poboljšava imidž i u velikoj meri odražava Vaš životni stil kao vlasnika. Za neke ljude, njihov prioritet je naglašavanje elegancije njihovih domova ili stvaranje luksuznog osećaja jednostavnog doma. U oba slučaja, korišćenje cveća kao ukrasa u Vašem domu čini čuda. Cveće se može koristiti na različite načine, postaviti ga na površine, okačiti, zalepiti na zidove ili posaditi u male saksije. S tim u vezi, evo nekoliko saveta prilikom ukrašavanja Vašeg doma cvećem.

Uvek držite sveže cveće

Za pravo cveće, za razliku od veštačkog, potrebna je dodatna nega jer lako može propasti. Pobrinite se da sveže ubrano cveće nabavite u cvećarama, poput cvećare Lala Fleur, kako biste osigurali vrhunski kvalitet i izvornost njihovih usluga. Pravo i sveže cveće savršeno je za postavljanje u vaze u centralnom delu stola.

Da biste zadržali cveće duže, evo nekoliko korisnih saveta:

- Smrvite aspirin i dodajte ga u vodu za vazu.

- Sipajte ¼ limenke sode u vazu.

- Pomešajte nekoliko kapi votke sa jednom kašičicom šećera u vodi.

- Pomoću bočice sa raspršivačem poprskajte malo vode na donju stranu latica.

Štaviše, vodu u vazi zamenite svaki drugi dan. Ako se dodatno brinete o svojim cvetnim ukrasima primenom ovih saveta, možete povećati životni vek Vašeg ukrasa i uštedeti novac od svakodnevne kupovine cveća.

Naučite umetnost cvetnih aranžmana

Pravljenje jednostavnih cvetnih aranžmana omogućava Vam da uštedite novac na cvetnim ukrasima, a da ipak zadržite eleganciju u svom domu. Poznavanje nekih informacija o cvetnim aranžmanima može Vam ponuditi višestruke prednosti.

U početku morate cveće pripremiti uklanjanjem nepotrebnih delova. Oštrim skalperom uklonite trnje sa stabljike cveta i izrežite sav višak lišća koje bi moglo biti potopljeno u vodu. Potopljeno lišće brzo trune i oštećuje cijelu biljku, smanjujući joj vek trajanja. Na kraju, napravite rez pod uglom od 45 stepeni na kraju stabljike pre nego što je potopite u vodu.

Osnove pravilnog cvetnog aranžmana:

- Veće cveće uvek treba da bude u centru.

- Manje cveće postavlja se oko većih.

- Uvek koristite cvetnu penu ili traku da cveće ostane na mestu.

- Dodatni prostori mogu biti ispunjeni lišćem i sitnim cvećem.

Vaši ukrasi od cveća mogu značajno uticati na percepciju uma i emocije ljudi koji to posmatraju kroz psihologiju boja. Iako ljudsko oko može prepoznati milion nijansi boja, one se generalno dele u dve kategorije, tople i hladne.

Dajte prioritet mirisima u ličnim prostorijama

U spavaćim sobama i kupatilima, u kojima se čuvaju intimnost i privatnost, možete koristiti cveće uključeno u aromaterapiju. Na ovaj način potpuno koristite cveće ne samo da ga koristite kao ukrase, već i imate koristi od njegove arome.

Koristite žive, ali umirujuće boje, poput plave, lavande, svetlo žute i ružičaste sa notom mirisa. Postoje aromatične biljke sa blagim mirisom poput lavande, kamilice i mogre. Ako želite da izjednačite romantiku i intimnost sa svojim partnerom, crvene ruže su najbolje u gomili.


Cvećara Lala Fleur Novi Beograd