Kako odabrati savršenu fotelju?

Kako odabrati savršenu foteljuU kompaniji Lala Fleur znamo da izbor savršene fotelje može biti izazov. Fotelja koja se često koristi kao naglašeni komad, može biti žarište okruženja dnevne sobe i stoga mora dopunjavati postojeći stil Vašeg nameštaja, bez ugrožavanja udobnosti. Sa tako širokim izborom može biti nezgodno znati odakle početi, pa ćemo Vam olakšati stvari, sastavili smo naše glavne savete i stvari koje treba uzeti u obzir prilikom izbora fotelje:

Stil

Ovo može zvučati očigledno, ali s toliko različitih opcija, zaista morate razmisliti o tome koji stil tražite pre nego što započnete pretragu. Da li želite tradicionalni ili moderniji stil? Skandinavski dizajn ili moderna sredina veka? Udobna stolica dok čitate pored prozora spavaće sobe ili nešto dominantnije što će dati pravi stil? Razmišljanje o ovim opcijama omogućiće Vam sužavanje pretrage i pomoć u pronalaženju fotelje koja Vam odgovara.

Veličina

Pre nego što razmislite o veličini, morate da odredite gde će stolica biti postavljena. Da li Vam je potrebna veća stolica, za prijatne noći pored vatre ili mala stolica  za kutak u spavaćoj sobi? Da li je Vaša fotelja potrebna kao deo društvenog prostora da bi gosti mogli da sede i opuste se ili jednostavno da popune višak prostora u prostoriji? Uzmite u obzir ove faktore zajedno sa postojećim nameštajem, jer ne želite da područje postane tesno ili prenatrpano.

Tkanina

Uz malo pažnje, fotelja bi trebalo da traje dug niz godina. Ipak, tkanina koju ste odabrali neizbežno će uticati na njenu dugotrajnost. Kao rezultat, možda ćete morati da uzmete u obzir svoj način života prilikom odabira tkanina za fotelje. Ako imate kućne ljubimce ili malu decu, raskošni somot možda nije najpraktičniji izbor, dok bi za odrasle luksuzna koža ili mekani pamuk mogli pružiti savršen završni dodir. Odlučite se za vunu ako tražite nešto s prijatnim osećajem, međutim, ako Vam je potreban formalniji izgled, mešavina materijala je odličan izbor. Izaberite jake boje da biste kreirali otmen izgled Vaše prostorije.

Veliki izbor fotelja možete pogledati u našoj online prodavnici, a za dodatne informacije i bilo kakve nedoumice možete nas kontaktirati na broj 063 14 73 054.